Oculus Quest

De Oculus Quest is een virtual reality (VR) headset gemaakt door Oculus VR, een merk van Facebook Technologies, uitgebracht op 21 mei 2019.

Net als zijn voorganger, de Oculus Go, kan hij draadloos worden gebruikt als een stand-alone apparaat met zijn eigen ge├»ntegreerde hardware (gebaseerd op de Qualcomm Snapdragon 835 system-on-chip, draaiende spellen en software van de Oculus-winkel met behulp van een Android-gebaseerd besturingssysteem. Het maakt ook gebruik van Oculus Touch-controllers, die worden gevolgd via een reeks camera’s die in de voorkant van de headset zijn ingebed. De camera’s worden ook gebruikt als onderdeel van de veiligheidsfunctie “Passthrough”, die een beeld toont van de camera’s wanneer de gebruiker het aangewezen grensgebied verlaat. Een latere software-update voegde “Oculus Link” toe, een functie die het mogelijk maakt de Quest via USB aan te sluiten op een computer, waardoor gebruik kan worden gemaakt van Oculus Rift-compatibele software en games